nuffnang!

Sunday, October 24, 2010

Cool Hottie!!

Ladies outside there!!Ade bran challenge ini meynah?? +1000000 cool!!



Untuk lain-lain video menarik pergilah sini.


Monday, August 23, 2010

Lagu Raya Yang Annoying..

Assalamualaikum..penuh bersawang blog nih!!kapet tak vacuum, sawang tak dibuang..hahhahah..blog sampah sapa la ni wehhhhhhh...hee

Lagu raya..aku bukan tak suka lagu raya,aku suka..tapi bile 1st day ramadhan dah pasang lagu raya, apa senggama kah(WTF) itu? Supermarket adalah kawasan hitam lagu raya berkumandang sekarang ni..Bukan ke dah spoil mood para2 insan yang merantau?Masa dulu rasa aku tengah2 ramadhan@dekat2 nak raya baru pasang lagu raya tak kire la dalam enpon ke, dalam radio kat umah sebelah mak kita masa dia layan buat kuih ke..ntah lah..yg penting aku semak dengan lagu raya skang ni..sekian..

p/s: Saya sudah tidak beraya seorang diri tahun ini..hee

Header Pic Credit: Gravity of Life


Wednesday, June 9, 2010

Damn you Apple!!


Memula IPhone 2G..pastu kuar Iphone 3G and Ipod Touch...tup2 keluar 3GS pulak..yg agak latest IPad Wifi n 3G...........dan paling ultimate gampang latest Apple announced to the world is
IPhone 4!!!Now with slimmer design, better battery life(compared to the previous IPhone version),video call function,HD video recording,retina display(sharpest display in Iphone+Ipod Touch family)...Damn you Apple..damn you!!!!!!


p/s:-Gonna miss my Norkiah 3310..old skool gadget FTW!!

Post Pic:- Apple

Tuesday, May 18, 2010

My Favourite Band!

Blood Red Shoes..The Grunge Band from Brighton,UK.Steven Ansell as drummer and vocals,Laura-Mary Carter as guitarist and vocals. My first impression on this band is when i saw their music vid on Channel V last year if i'm not mistaken.Their music vid titled 'I Wish I Was Someone Better' from their first album 'Box of Secret'.

I like their style of grunge alike music. Plus, the most important thing is Laura-Mary Carter, the most gorgeous female guitarist i've ever seen!hee..

They've released their new album 'Fire Like This' last March.I really love their hit single on this album titled 'Colours Fade'.Energetic drums, loud guitar effects completes this song well,IMHO..

Do visit Blood Red Shoes site for more info about this band.

Post Pic Credit : Wikipedia

Sunday, May 16, 2010

Learning History..


Dulu masa sekolah memang aku nakal,degil dan malas yang teramat nak pergi sekolah.aktiviti sukan pun aku malas nak join,belajar lagi la berlipat ganda malas..ponteng sekolah,lari balik rumah panjat tembok sekolah...Tapi pada hakikatnye,kalau aku malas & lari dari skolah..bermaksud aku lari dari family aku,lari dari parent aku,lari dari future aku..Baru aku sedar yang sekolah itu ibarat macam rumah aku sendiri..tempat aku belajar hidup,berdikari, learn new things..cikgu2 ni kira dah macam mak bapak kedua aku...nasihat,jaga dan didik aku macam aku ni anak diorang sendiri..

Cikgu yang paling aku tak bole lupa ialah Cikgu Adibah,cikgu Kimia aku masa form4-5..Bagi aku dia memang lain dari yang lain..Sepanjang persekolahan aku dari primary sampai secondary,cikgu ni seorang yang aku ingat sampai sekarang..Walaupun aku tak suka Kimia dan masuk kelas dia,tapi cara dia care anak2 murid dia memang terbaik..memang macam mak dengan anak..

Cikgu,sorry sebab aku tak belajar betul2 dulu..bagi aku kalian memang mulia..jangan jemu mengajar ye!


Post Pic Credit:- Teacher's Day


Saturday, May 15, 2010

Promo Promo Promo!

Jemput2 lah ke blog kwan aku KiddyShop untuk babies&kids clothing plus accessories catalogue..dijamin murah!(bak kata kwan aku la).Singgah ye jgn x singgah!!wehuuuuuuuuuuu!

Thursday, May 13, 2010

Selamat Hari Lahir Abah!


13 May 1947..tarikh yg best sebab ayah aku lahir mase tu.Kalu ayah aku dh lahir,maka aku pown pasti lahir jugak..hee.

Dah byk benda dh ayah aku korbankan..aku pown xtau berapa hari ayah aku berlapar or kurang makan sebab nak dahulukan kami 7 org adik beradik,berapa jam je ayah aku tdo sbb nk jaga kami,brapa ratus ribu ringgit dah ayah aku habiskan untuk besarkan kami..aku xtau..

Aku cuma boleh tolong ape yg patut plus doakan kesejahteraan ayah aku dunia akhirat..You're the best,big boss!

p/s: Malas taip panjang,nanti aku emosi terlebih..haha


Pic Post Credit: Father & Son

Monday, May 3, 2010

Ladies,Sila Belajar Memandu!


I'm free??yeah..i'm free for a while..cuti sem datang lagi..yohooooooo..Nih, nk cite pasal satu kejadian yang x sempat dilaporkan di ntv7 news..haha..

Ada satu hari tu, aku nk pegi isik minyak plus pam tayar Kelisa peliharaan akak aku(kaki pinjam keta,malas nk beli..haha) kat petronas area umah aku kt Desa Mentari,PJ. Selesai pam minyak, aku tros pandang lokasi seterusnya iaitu signboard angin dan air btul2 dpn aku. Aku perhatikan ada la pulak seekor Savvy duk block space utk keta masuk isi angin. Dlam keta tu ada binik org ngn anak die.tgu laki die beristinjak ke,beli barang ke aku xtau la..

Aku pn gi la tgu kt blakang keta tu dgn harapan minah tu alihkan keta.Selepas tidakan susulan iaitu horn plus hi-beam,minah tu wat xtau je..Kalu pekak, aku dh hi-beam kot.xkan ko buta?mmg mustahil la kan..ape la dosa aku,aku nk pam tayar je kot,bukan nk rompak korang..

Aku membuat rumusan yg minah tu TAK TAU NK ALIH KETA=TAK TAU DRIVE.pfft!!So dgn marah,aku wat drift dpan keta tu tros belah pegi Esso sbelah petronas tu.Smpai2 je Esso, pam angin rosak pulak...mmg buat aku mencarut x putus2 sial..demmmm

Sudahnye aku pam angin kt Caltex Jalan Travers(skg ni dh tadek dh).Puas ati aku..

So para2 gadis/bini org/janda/skandal/awek separuh masa or full time sekalian yg XRETI DRIVE..silalah BELAJAR MEMANDU..sesungguhnya kemahiran memandu anda itu amat berguna di kala kecemasan dan yg penting skali tidak menyusahkan orang lain..sekian..


p/s: sila belajar memandu SEKARANGGGG!!


Post pic credit: Lady Driver




Thursday, April 15, 2010

History is still remain history brotha!


I still remember the memories..the happy moments,the joy we shared together..but it's all remain memories..happy moments that will never turned on me again..move on brotha..move on..




p/s:- I hate the phrase "If i can turn back the time....".That sounds bullshit fo sho!

Post pic credit:- Blood Red Shoes

Tuesday, April 13, 2010

Bersyukur..



Bersyukurlah kita pada Allah SWT kerana kita membesar dgn sempurna..tidak seperti dua beradik ini yg kurang jagaan yg sempurna..anak sape tah aku curik pic ni..heh..bersyukur people..bersyukurrrr



Saturday, April 10, 2010

One More to Go!

One more coursework to be settled before entering the real WAR!So sick n tired of this semester..full of stress,sweat and mental pressure..Gud luck 4 those who will have their final exam next week, including me!heh




p/s:-Burning head...fuhhh

Header PiC Credit : Layoutparks.com

Tuesday, April 6, 2010

Hey Jiwa Adik Perempuan!


Hey, Soul Sister

Train | MySpace Music Videos

Heeey, Heeeeey, Heeeeeey.

Your lipstick stains, on the front lobe of my left side brains,
I knew I wouldn't forget ya, and so I went and let you blow my mind.

Your sweet moon-beam, the smell of you in every single dream I dream.
I knew when we collided, you're the one I have decided,
Who's one of my kind.

Hey, Soul Sister, ain't that mister mister on the radio, stereo,
The way you move ain't fair you know.
Hey, Soul Sister, I don't wanna miss a single thing you dooooo...
Tonight.

Heeey Heeeeey Heeeeeey...

Just in time, I´m so glad you have a one-track mind like me.
You gave my life direction,
A game show love connection, we can't deny...

I´m so obsessed, my heart is bound to beat right out my untrimmed chest.
I believe in you, like a virgin you're Madonna,
And I'm always gonna wanna blow your mind...

Hey, Soul Sister, ain't that mister mister on the radio, stereo,
The way you move ain't fair you know.
Hey, Soul Sister, I don't wanna miss a single thing you dooooo...
Tonight,

Way you can cut a rug,
Watching you's the only drug I need.
So gangster, I'm so thug,
You're the only one I'm dreaming of you see.
I can be myself now finally,
In fact there's nothing I can't be,
I want the world to see you be, with me,

Hey, Soul Sister, ain't that mister mister on the radio, stereo,
The way you move ain't fair you know.
Hey, Soul Sister, I don't wanna miss a single thing you do tonight...

Hey, Soul Sister, I don't wanna miss a single thing you dooooo...
Tonight.
Heeey, Heeeeey, Heeeeeey, tonight.
Heeey, Heeeeey, Heeeeeey.
Tonight.

Wednesday, March 31, 2010

Roda-Roda Kehidupan



Hidup ini seperti roda..sekejap di atas, kejap di bawah.Gambar yg aku curik ni menggambarkan kitaran kehidupan manusia dengan roda!








p/s:- tadak idea nk nulih ape..copy pasta jek,senang..dasar pemalaih!hahahah


Pic Credit :-

Post Pic : 4896kj.com

Friday, March 26, 2010

BALA..

Salam satu benua..aku tau blog ini penuh sampah.sekarang,keadaan kehidupan aku penuh dgn kemelut pemanasan global,ketidakstabilan otak dan kepedihan ulu ati yang tidak stabil menyerang secara bertalu2.Juga, bala2 susulan menambahkan tekanan otak ke tahap luar daya tahan manusia iaitu 8.8888 bar.Tu la,sape suh cari pasal continue stadi.heh..Justeru, blog ini terus dipenuhi sesawang n sampah yg tidak dibersihkan kerana tiada post baru sejak sekian lama..Nanti2 la aku apdet naa..~




p/s:Bala itu penyedar pada yang alpa n sentiasa dreaming disiang hari..iaitu aku..hohooh

Friday, March 19, 2010

PADAYAPPA!!!!

Rajinikanth datang lagi!!!!!Kini sebagai duta Castrol pulakk!!wehuuuuuuuuuuuuu...hahahhhhaahahha..Gile lawak video ni..enjoice people!!

video

ni Utube version plak,utk screen yg lbih bessar pyeee..enjoice!!





Sunday, March 14, 2010

CS menyerang lagikkk!!!

hahahaahahaha...mmg lawak video nih.sangat kretip dan terampil.pastikan beli yang ori..hahaha



Friday, March 12, 2010

Heppi Again??

Yup..i'm happy now...afta 2 years of suffering,i'm breathing again..but,now i'm controlling myself from hoping something that i couldn't aspect..keep strong brotha,n be who u are..just be urself..



Monday, March 8, 2010

My Dear Maus Gone!

Pls help me getting back my maus,Logitech M305 green..i can live without her..where r u dearrrrrr~



Monday, March 1, 2010

Perlukah MenSampahkan Akhbar?


Nowadays,kt frontpage akhbar misti nk cite pasal menda2 ngarut2 cam Siti Sifir kawen Dato' K.O. la, Maya Karimah cerai 100X la,Najieb nek LRT 99X la,artis tesepak tunggul pastu tros berguling mcm kayu balak trun dri bukit la..dang!Ape bengong??Perlukah benda2 nih dipublishkn kt frontpage??Kalu 1 2 akhbar tapeh gak,nih ley dktakan sume same jek,same story n same bullshit..duhh..Tolong la penerbit2 akhbar sekalian,sila buang brita2 sampah yg x perlu tuh..Semak gile aku dgn sume tuh,mau migrain tapir aku kalu tiap2 hari benda sampah saja publish kt akhbar..damn..

Alangkah baiknye kalau frontpage akhbar dipaparkan masalah rakyat,eg jalan belubang ke,pollution ke.Baru rakyat diutamakan n rakyat pown hepi pe kalu nk beli suratkabar cmtu.Baru wakil rakyat n pemimpin bukak mata bukak minda,n derg akan realise yg derg juga bekerja ntuk rakyat,bkn dok telan elaun free jek tiap2 bulan.Itu bru penggunaan kuasa media in a good manner.N plis jgn politikkan media,media pown x nak dipolitikkan..aku pown nek nyampah,korang pown maybe lbih kurang aku jgk ngn aku kan..rase nk kunyah2 suratkabar tu kegeraman..demm..

So silakan comment jika anda setuju@ tidak ngn statement aku.Kerjaama anda amat dialu2kan..heh



p/s:RAGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!

Pic Credit:

Friday, February 26, 2010

Mari Main Game Klasik!

Sila lawati page ini http://www.firstpersontetris.com/ untuk game Tetris versi 'First-Person'.Penghargaan buat Encik Obefiend kerana memperkenalkan game gila ni kat aku.hehehe..Aku naik muntah men game nih..Cubalah alaminyaaaa~



Encik Obefiend blog page:

Netbuk?Notbuk?


I'm a netbook owner.I'm a loser?heh..just say what u want to say.I'm using Acer Aspire One D250.Intel Atom processor, bluetooth bla bla bla..Spec for netbook is nearly the same as notebook.BUT, sometimes i feel like shit when using it.Small-sizedkeyboard,small display(when viewing 1024X768 resolution of page on website,u have so scroll up-own,left-right to view the entire page).Also, this fella are NOT suitable for video editing work because of limited resolution display and slow processor too.

So people,pls think again when buying netbook.Is netbook suitable for ur daily usage?Or ur a heavy user that hungry for powerful,faster processor and larger display?think again..da~

Wednesday, February 24, 2010

Changing for nu phone?



Blackberry..I'm already fall in love wit this baybeh.Aifon?Norkiah?Cokelat?Feels like all of these fellas are tiny like atom when comparing wit my baybeh..heheh.My fren already bought this baybeh,but his phone model is Blackberry Curve.Smaller Qwerty keyboard compared to Bold but it still look blazing sweet!damn..I feel like i'm in heaven while holding it.It fitted my palm well.duhh..i want it sooo muchhhhh!!!!waaaarghhhhh~



p/s:Aifon sucks?heh..


Pic Source:


Blog Header pic taken from:

Ben Heine


Tuesday, February 23, 2010

Broga Hill














Ade di antara kengkawan yg mengajak aku berkunjung ke Broga Hill/Bukit Broga.Sblum ni ade gak aku dgr2 pasal Broga Hill ni,tp xtau the exact location tpt tu.Mati2 aku igt kat area indown, rupa2 nye kat Semenyih.Dekat ngn area2 Nottingham Uni.

Aku tros menggugel gambar2 n blog bout this place.Mmg cantik tpt nih..view seperti Nu Zilend tpt shooting Lord Of Golden Ring tu.Tapi nk mendaki seperti memerlukan stamina yg mantop.Area bukit kan,mcm agak mendaki sikit nampak gayanye.Mbe aku cakap tpt ni besh kalu nk tgk sunset and sunrise,n juga tpt yg besh ntuk tgkap gambo.Ade plan nkg 27th ni tp ramai kengkawan yg xble nk folo.Nk kena arrange tyme lain yg sume ada mmg payah sket lah.nti2 lah ekjas tyme.Tp serious aku mmg agak teruja nk dtg cni..nk experience sdirik sunset n sunrise view dari bukit..uishh besh besh..Broga Hill,i'll reach ur top!!!wohooooooooooooo~





p/s:keindahan ciptaan Tuhan perlu dinikmati semantara tgh bernyawa ni.Asek nengok ciptaan manusia jek..busannnnn

Monday, February 22, 2010

Rageeeeeeeeeeeeeee

Holla..saja nk bikin rage memalam nih..ahhahaha..act,aku mmg sgt xsuke makcik2 yg nk bebel2 kt aku esp pasal benda remeh..pulak tu disusuli dgn ceramah ala2 muslimat Kg Cuar Badak(ada ke name tpt tu??ntah men sebut jek..ahah)..mak aku mbebel pn aku sperti mau suicide,ni kan pulak makcik2 yg aku x bape kenal..paling ketara kt tpt koje aku ar,request benda mrepek2..pastu kasi selit bebelan ngn ceramah..membazir la pe la,amalan setan gondol la..wadefak?tinge aku hampir putus nk dgr bebelan makcik2 nih..duhhh

to all makcik2 @ makcik2 wannabe,tinge aku tidak dicipta ntuk dengar bebelan kamu..kalu kamu juga x suke dgr bebelan sampah,sila cakap baik2 n xperlu bebel2..aku leh paham je bhasa korg kalu ckap elok2..aku pn tau adab jugak..huhhh..tenang sket jiwa raga ini bile dh rage..hoho..till next tyme..da~



p/s:Rage itu menyegarkan..hahahah

Sunday, February 21, 2010

First post?

Assalamualaikum..testing testing...haha..my first post!!!haha..dunno what to write cuz this is my 1st enrty n i'm neves..hahahaaahah..erm..thx 4 viewing my blog..be nice,keep strong,keep healthy ya!da~



p/s: my hand's shaking bcuz of neves syndrome...bodo..hahahah